Boktilskudd høsten 2020

I høst venter vi mye påfyll i biblioteket. Skroll nedover og les om de nye tilskuddene av e-bøker fra Info Vest forlag og Straarup & co.

Monstervenner 4-6

Fra Info Vest forlag finner du nå tre nye bøker om vennene i serien Monstervenner. De byr på flere monsterforviklinger med Vera, Vik og Ulf i sentrum. Stikkord: flaggermusskrekk, hårløse marsvin, og varulvtrøbbel. Nå er det til sammen 6 bøker i serien.

Fotball

Fra Straarup & co har det kommet flere flotte Maxi-bøker. Har du en fotballfan i klassen eller hjemme, er kanskje FC Barcelona noe? Det er en faktafortelling om både fotball og Spanias historie.

Tips! Er leseren interessert i flere bøker knyttet til fotball, bruk stikkordet “fotball” i søkefeltet på Min side.

 

Klima og miljø

Både på skolen og hjemme blir vi alle stadig mer bevisst utfordringer knyttet til miljø, bærekraft og klima. I Maxi-serien er det nå fire bilderike faktabøker for barn og unge hvor man kan sette seg mer inn i disse temaene: Plast i havet, Klimaendringer, Matsvinn og Søppel

Er du på jakt etter en skjønnlitterære klimabøker, er for eksempel Lærs Mæhles Bouvetøya (Samlaget) en spennende bok for med internett og miljø i fokus:

“Klimathriller frå framtida! Året er 2052. Startskotet går for tidenes heftigaste nett-reality, ein klimakonkurranse på isolerte Bouvetøya i Sørishavet.” (utdrag fra forlagets omtale).

I Klara kan mykje rart om klede av Terese Grøtan (Samlaget) handler det om Klara som lærer mye om klær, plast og bærekraft.

 

Snø på norsk og engelsk

Fra Straarup & co har vi også boken Snø av Marie Duedahl i både norsk og engelsk utgave, sistnevnt kommer med en ordliste bak i boken.

Bøker for barn

 

 

 

 

 

Senere i høst forventer vi over hundre nye e-bøker. Så nå jobbes det med å klargjøre mange virtuelle hylleplasser!