Fantasifullt fra Figenschou forlag

Figenschou er et forlag som utgir fargerike og fantasifulle bøker. Den elleville Brødrene Bæsj og vakre Tiril langt, langt borte er allerede i bokhyllen, og flere vil komme våren 2020. 

Tiril langt, langt borte er en fortelling som springer ut fra teaterstykket «Langt, langt borte» laget av Kristine Haugland og Oda Radoor: et eventyr fra kunstneren Theodor Kittelsens verden. Ved hjelp av Victoria Sandøy er dette blitt til en rikt illustrert eventyrbok om modige Tiril. Boken kommer ikke minst med lyd, flott fortalt av én av forfatterne selv, Kristine Haugland. I Lesemester finner du den på gult nivå.

Brødrene Bæsj og verdens mektigste hentesveis er en bok som tøyer lattermusklene hos både barn og voksne. Bjartmar og Benny må legge ut på en begivenhetsrik ferd gjennom kloakk og kunstmuseum for å redde lillebroren Billy. Som egentlig ikke har hastverk med å bli reddet! Tips: Frisk opp melodiene til Karius og Baktus, og Billy Boy… I Lesemester finner du den på blått nivå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På nyåret kommer trilogien om den levende Dukke-Lise skrevet av Hanne Buch og illustrert av Camilla Billett. I Ønskemaskinen, Bestevenn på boks og Dukkefabrikken møter du henne og andre dukker som lages i leketøyserien “Bestevenn på boks”. Men hvordan er det å være en levende dukke egentlig? Ikke alltid så lett, viser det seg!