Meld dere på i dag!

Helt gratis å være med.

Lesereisen 2021 er en nasjonal lesekonkurranse for alle barneskoler i Norge, der vi i konkurranseperioden åpner Lesemester for de som melder seg på.

Sammen leser vi oss fra reisemål til reisemål, og  alle elevers innsats teller.

Påmeldingsfrist 26. mars.

Lesereisen 2021 er en nasjonal lesekonkurranse for alle barneskoler i Norge, der vi i konkurranseperioden åpner Lesemester for de som melder seg på.

Lesereisen 2021 tar dere med rundt i verden til nye reisemål etter hvert som dere leser bøker i Lesemester. Dere reiser avgårde til ulike verdensdeler, land og byer, uten munnbind og håndsprit, og parallelt inn i bøkenes verden.

Bli med på Lesereisen ved å lese bøker i Lesemester, les så mange sider som mulig og i fellesskap svar på reisens fredagsquiz. Lærer melder på en gruppe, og kan følge med i lærertjenesten i Lesemester hvor mye sin egen gruppe leser hver dag. Følg med på denne nettsiden for å se hvor mye alle påmeldte elever, fra hele Norge, leser til sammen. Hver fredag vil du finne en quiz på denne siden, og dere svarer gruppevis (ikke ment for enkeltelever).

Konkurransen foregår altså inne i Lesemester, der dere leser bøker, og på denne nettsiden der dere kan se hvor vi reiser og hvor mange sider som må leses av alle elever til sammen i hele Norge, før vi kommer til neste reisemål. På den måten teller alle elevers lesing i fellesskapet for å komme videre til neste reisemål.

Denne nettsiden vil oppdateres underveis i konkurransen med nye reisemål etter hvert som dere leser, og til og med oppdateres den med LIVE statistikk over hvilken landsdel, kommune og skole som leser mest. Kanskje dere ser deres egen skole på listen?

Reisemålene
Vi vil reise til mange ulike steder i verden, og alt vil være knyttet til artikler med faktakunnskap tilpasset 1. – 7. trinn, samt tips om bøker i Lesemester som dere kan lese i til neste reisemål. Reisen starter ved Norges midtpunkt, og dere vil hele tiden se hvor mange sider det er igjen til neste reisemål, men ikke hvor vi skal. Det holder vi hemmelig for spenningens skyld. Reisemålene vil også bli illustrert gjennom kart.

Quiz hver fredag
Hver fredag i konkurranseperioden kan dere svare på ukes-quiz. Her får dere spørsmål fra ukens reisemål, så det gjelder å følge med på artiklene vi publiserer. Det vil være to ulike nivåer på quizene, tilpasset 1.-4. trinn og 5.-7. trinn.

Flotte premier venter til de som leser langt, lengre og lengst og ikke minst til de som svarer på quizene. Les mer under overskriften premier.

1. Meld på din gruppe i dette skjemaet. Du må melde på din gruppe med din e-postadresse tilknyttet skolen du jobber på, for å være med i trekningen av premier. (Ikke bruk privat e-post).

2. Les bøker i Lesemester underveis i konkurransen. Dere vil få muligheten til å kvalifisere dere til ulike premiekategorier etter hvor mye dere leser.

3. Svar på quiz om fredagene, med din e-postadresse som du har meldt på elevene med, for å være med i trekningen av premier i kategori 3.

 

Følg med på denne siden, www.lesereisen.no, når det nærmer seg konkurransens start for mer informasjon. Du vil få påminnelser underveis via e-postadressen du oppgav i påmeldingen, slik at du ikke skal gå glipp av noe i din travle lærerhverdag.

Regler for å vinne premier

Ved påmelding må navn på elevgruppe oppgis. Vi trekker premier ut fra gruppene som er påmeldt konkurransen.

Lærer må sjekke i Lesemester lærertjenesten at elevgruppen som finnes der samsvarer med påmeldt gruppenavn. NB! Dette må ikke å gjøres før konkurransens start, men kan gjøres når som helst i løpet av konkurranseperioden. I de fleste tilfeller legges gruppenavnet til automatisk i lærertjenesten når elevene logger seg på først gang. Hvis gruppenavnet ikke er der etter at elevene har vært pålogget, så kan du som lærer opprette gruppenavnet selv.

Ulike premiekategorier
Konkurransen har tre ulike premiekategorier. Følg med, vi avslører premiene når det nærmer seg konkurransestart. Vi trekker vilkårlig vinnere fra de ulike kategoriene. Det handler derfor ikke om å være best, men at klassen skal ha lest et minimum antall sider i gjennomsnitt per elev. Alle elevers innsats teller, og vi vil sette grensene for antall sider så lavt at alle vil føle mestring.

Kategori 1

Grupper som i gjennomsnitt per elev har lest minst X sider deltar i trekning av premier i kategori 1. (Antall sider og liste over premier kommer senere)

Kategori 2

Grupper som i gjennomsnitt per elev har lest minst Y sider deltar i trekning av premier i kategori 2. (Antall sider og liste over premier kommer senere)

Kategori 3

Grupper som har svart på quiz med spørsmål til reisemålene, deltar i trekning av premier i kategori 3. Dersom dere deltar på alle tre quizer, vil dere få tre lodd i potten i denne kategorien.

 

Diplom

Alle som deltar vil få mulighet til å laste ned diplom til elevene.

Før konkurransen starter 8. april

 • Meld på klassen din før 26. mars: Trykk her
 • Delta på webinar spesielt for konkurransen. Ikke obligatorisk, men anbefales.  Meld deg på her
 • Les informasjonen på www.lesereisen.no og gjør deg kjent med konkurransen.

 

To dager før konkurransen starter – 6. eller 7. april

Lesemester åpnes fra og med tirsdag 6. april. “Prøveles” med ALLE elever og lærere som skal delta slik at dere vet at alt det tekniske fungerer fint.

 • Logg på i nettleser (Chrome er anbefalt) fra www.lesemester.no
 • iPad-brukere må laste ned iPad-app. Søk etter “Lesemester” eller “Lesemeister”.
 • Kontakt oss på support@lesemester.no ved tekniske problemer


I konkurranseperioden 8. – 28. april

 • Les med gruppen/klassen når det passer deg. Elevene kan også lese hjemmefra, både i skoletid og utenfor skoletid.
 • Du som lærer kan følge med i Lesemester lærertjenesten på hvor mange sider gruppen/klassen har lest i gjennomsnitt. Husk at klassen må ha lest et minimum antall sider for å være med i trekning av premier. Les mer under overskriften “Premier”.
  • Logg deg på med Feide fra www.lesemester.no
  • Gå til menyvalget ELEVER, og velg din gruppe/klasse
  • VIKTIG! Om du ikke finner klassen/gruppen du meldte på til konkurransen må du opprette den selv og legge til elevene. Se denne videoen om hvordan det gjøres: <Video kommer her>
 • Følg med, gjerne daglig, på www.lesereisen.no på hvor mye som er lest og sjekk om din skole/kommune/landsdel er med i “10 på topp”.
 • Sjekk www.lesereisen.no hver fredag kl. 08:00. Da publiserer vi ukequiz for reisemålene som er oppnådd. Det er premier å vinne for å svare på ukequizene! Klassen/gruppen skal svare samlet.

 

Etter konkurransen er ferdig 28. april

 • Sjekk www.lesereisen.no 30. april, etter kl 11:00. Da annonserer vi vinnere av alle premier.
 • Last ned diplom og del ut til elevene. Også denne blir publisert på www.lesereisen.no fredag 30. april, etter kl 11:00.
 • For skoler som ikke er kunder av Lesemester vil tilgang til å lese bøker bli stengt 29. april. Nettsiden www.lesereisen.no vil være tilgjengelig helt til 7. mai.

Meld deg på gratis webinar som omhandler hvordan du setter i gang med Lesemester.

For brukerhjelp inne i Lesemester, se i lærerveiledningen på bokmål eller nynorsk.

For teknisk support, send en e-post til support@lesemester.no

Bakgrunnen for årets konkurranse

Vi ønsker å ta med oss alle barneskolene i Norge på en digital reise rundt i verden, uten å måtte bruke munnbind eller håndsprit på veien. I tillegg ønsker vi å lage en motivasjonsfaktor for elevene, slik at de i en periode leser mye og forhåpentligvis opplever leseglede underveis på reisen. Vi vil legge til rette for et tverrfaglig opplegg, mange ulike typer boktips, leseglede, oppdagelse av ny kunnskap og en positiv felles opplevelse av å få til noe sammen.

Lesing er en svært viktig kunnskap som må øves på hver dag. Vi ønsker at alle elever skal få oppleve leseglede og mestring i sin egen lesereise. Det er viktig for elevene å lese et bredt utvalg av ulike tekster, med ulik lengde, men også at lesing skal være lystbetont. Derfor har bøkene i Lesemester mange ulike nivåer, språk, sjangre og mange bøker har også lydstøtte.

Bildene er fra pngtree.com

Påmeldingsfristen utløper:

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds