Lesereisen 2022

Lesereisen 2022

Nasjonal lesekonkurranse fra 20. april til 20. mai!

Bli med og gi elevene et skikkelig leseløft denne våren! Gjennom Lesereisen får man et spennende, morsomt og lærerikt møte med lesing og skriving, uten at det krever mye forberedelser, eller at man trenger å “rydde kalenderen” etter påske.

I Lesereisen er formålet er at hver elev skal ha glede av å lese, og lære noe nytt på veien. Både om seg selv og sin egen identitet, og om verden rundt. Hver elev leser på sitt nivå og i sitt tempo. Bøkene velger de selv, og det handler ikke om å lese mest mulig. Gjennom klasseaktivitetene skal også lagånden styrkes. Læring skjer best når alle løfter hverandre.

Konkurransen er i år delt i to:

Individuell konkurranse: Ingen forberedelser eller registrering av resultater. Bare ren leseglede! Resten går automatisk gjennom Feide og Lesemester.

Klassekonkurranse: Åpne inntil to kofferter og legg sammen ut på en spennende, lærerik og morsom reise. Dere kan lese bøker både i og utenfor Lesemester for å nå målene. Det er helt valgfritt.

De to koffertene har tema: “Ekspedisjon Villmark” og “Vår indre reise”

.                 

 

Lesereisen skal også ut til deltagerne med morsomme aktiviteter og Norges største bok! Les mer under:

Norgesturné: I konkurranseperioden besøker Lesereisen skoler over absolutt hele landet! Mer informasjon kommer på www.lesereisen.no

“Lesereiseboka 2022”: Norges største, og kanskje viktigste bok er ennå ikke skrevet. Boka starter helt tom, men skal gjennom Lesereisens Norgesturné fylles med ideer, fortellinger, vitser, dikt og illustrasjoner med mer. Forfatterne? Jo det er elevene selv. Det bor en forfatter i alle…

Alt er gratis, og de som fullfører er med i trekningen av spennende premier.

 

For å oppdatere deg på informasjon, melde på klassen og lese mer om hvem som står bak årets konkurranse: www.lesereisen.no

For å få siste oppdateringer med bilder, videoer og å nominere skoler til besøk på Norgesturné: Meld deg inn i gruppa Lesereisen på Facebook.

Vi håper du blir med!