Mange nye bøker å glede seg over

Biblioteket ble oppdatert med mange nye titler i november, og vi har en rekke bøker som venter på å bli publisert utover i desember og månedene fremover. Nå er det over 1200 titler i biblioteket, og det strømmer på med flere. Vår egen innholdssjef, Camilla, kvalitetssikrer bøkene og legger opp til at det jevnlig kommer flere bøker på ulike nivå, sjangre og målformer.

Bøker som kom i november
Hvem er/var..

Faktabøker med tekst, bilder og videoklipp i serien “Hvem var/er…” om mennesker som har satt spor, eller setter spor, i vår historie. Bøkene er merket med rødt nivå (7.-8. trinn) og er på rundt 15 sider hver. Teksten er stor og lettlest, og med innslag av både video og bilder gjør det at lesingen blir ekstra spennende. Fra Favola forlag.

Trollet Tambar

Tor Åge Bringsværds kjente bøker om Trollet Tambar har tatt plass i biblioteket vårt. Hele åtte bøker er tilgjengelig. Bøkene er flott illustrert av Lisa Aisato og har mulighet for opplesning og stemningsfull lyd, noe som byr på ren leselykke for mange barn der ute. Bøkene er merket med grønt nivå (1.-2. trinn), og bøkene er på rundt 20 sider hver. Hva med å legge opp til en koselig felleslesing av teksten? Fra Gyldendal forlag.

Lisa Aisato

Lisa Aisato sine barnebøker er veldig populære. I biblioteket vårt finner du tre av hennes bøker, nemlig “En fisk til Luna”, “Fugl” og “Odd er et egg”. Dette er bøker som alle tre er merket med gult nivå (3.-4. trinn), og forfatteren har selv illustrert og lest inn bøkene. Her kan man virkelig drømme seg bort i nye univers. Fra Gyldendal forlag.

PIL-serien

Ni ulike faktabøker i PIL-serien til Straarup og Co byr på både mange ulike temaer og egner seg godt til begrepstrening. Dette er en serie bøker for den aller første leseundervisningen, og er merket med grønt nivå. Alle bøkene er skrevet etter prinsippet om veiledet lesing, og passer dermed godt både i hel gruppe, eller mindre lesegrupper.

Eventyr og vitser/gåter

Klassiske eventyr og vitser/gåter fra Favola forlag kom inn i biblioteket vårt i slutten av november. Bøkene er fint illustrert og merket med gult nivå (3.-4. trinn). Her kan elevene få trekke på smilebåndet med hele fire bøker om vitser og gåter. Hva med å arrangere en morsom lesestund, der alle får lese opp sin favorittvits? Eller kanskje dere kan skape deres egne vitser? En god latter forlenger livet 🙂 

Klassiske julefortellinger

Det siste som har skjedd i biblioteket er at vi har lagt til klassiske julefortellinger, fra Vega forlag, som dere kan nyte i adventstiden. Her har vi valgt å publisere bøkene i puljer, slik at dere skal ha noe å glede dere til utover måneden. Bøkene er skrevet av kjente forfattere som H.C Andersen, Amalie Skram og Jonas Lie.

Bøker som kommer

Fremover har vi en lang liste med bøker som bare venter på å bli lest. Noe av det som kommer i månedene fremover er:

  • Mange lettleste bøker, på både bokmål og nynorsk, fra serien Bokbussen av GAN Aschehoug
  • Flere av de klassiske eventyrene fra Favola forlag
  • Faktabøker på svart nivå (8.-10.trinn), for de litt eldre leserne
  • Faktabøker om dinosaurer, fra Favola forlag
  • En bok om en høne med bæsj i ryggsekken

 

 

Vi håper det vil være noe for enhver smak, og at dere nyter adventstiden med mange koselige lesestunder sammen.