Nye bøker fra forlaget Gullhoj

Bøker fra forlaget Gullhoj

Det danske forlaget Gullhoj ble opprettet på 1980-tallet av lærerne Birthe Kot og Jens Kowalczyk. De så et behov for lesestoff som var bedre tilpasset barn og unge med lesevansker, og begynte derfor å lage egne bøker. Forlaget har utgitt mer enn 1000 titler og nivåtilpassede bøker. Nå kan deres digitale bøker også leses i Lesemester. Her er det lesestoff på engelsk, bokmål og nynorsk, med både fiksjon og fakta.

Om bøkene

Gullhoj-bøkene er inndelt i ulike serier med stigende vanskelighetsgrad og ordmengde. De åpnes med lyd og automatisk fremgang. Dette kan endres i menyen nederst på siden. Her kan man også justere hastighet på sideskift. Alle bøkene har dessuten tilpasset tekstmengde per side med opptil to tekstlinjer.

20 bokserier på bokmål og nynorsk

De norske bøkene kommer både på bokmål og nynorsk. Mange av disse finner man dessuten igjen i engelsk versjon.

Både Hareserien og Bjørneserien samt seriene 2A og 3A er lettleste bøker for ferske lesere med 1-2 setninger per side. Mulle er en serie med ti bøker med ordmengde fra 350-400 ord. Her kan elevene lese historier om muldvarpen Mulle og vennene hans.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bøkene om Emma og Emil er inndelt flere nivå og med ulik tekstmengde. Hvert nivå har ti bøker med ordmengde fra 100-600 ord. Bøkene handler om Emma og Emil og deres hverdag og mange forskjellige opplevelser. Emma og Emil A, B og C har en ordmengde fra 65-150 ord, mens Emma og Emil 1-6 går opp mot 600 ord:

Emma og Emil 1: ca. 100 ord Emma og Emil 2: ca. 175 ord
Emma og Emil 3: ca. 225 ord
Emma og Emil 4: ca. 400 ord
Emma og Emil 5: ca. 450 ord Emma og Emil 6: ca. 600 ord

Fargeseriene er lettleste bøker som varierer fra grønt til gult nivå. Svart og Hvit serie har ordmengde fra 65 til 100 ord, mens de øvrige (Lyserød, Lyseblå, Rød og Blå serie) har fra 175-600 ord.

Engelske bøker

Det er fem engelske bokserier. Her finner man bøker som egner seg til alle nivå av engelskkunnskaper. Alle bøker er med lyd og vi finner både fakta, hverdagshistorier og andre fortellinger.

Lily and Andrew er 30 lettlesningsbøker fordelt på 3 nivå, med ordmengde fra 130-300 ord. Serien handler om Lily og Andrew som bor i en leilighet i en storby sammen med sine foreldre.

Mary and Steven er en serie med totalt 9 nivå med 10 lettleste bøker per nivå. Ordmengde fra 160-600 ord og én tekstlinje per side. Elevene følger Mary og Steven i deres hverdag med familie, skole, dyr, fritid, ferier og høytider.

Moley er en serie med totalt 30 bøker på 3 nivå, med ordmengde fra 350-700 ord. Her møter elevene muldvarpen Moley og vennene hans. Historiene gir et felles utgangspunkt for samtaler om boken i klassen.

Easy Reader er en serie med 60 bøker fordelt på 6 nivå: 1A, 1B, 2A, 2B, 3A, 3B. Hvert nivå inneholder både fiksjon og fakta. Ordmengde fra 500-1000 ord.

The Treasure er en bokserie med 3 nivå og en ordmengde fra 450-900 ord. Her er det hovedsakelig skjønnlitterære tekster, men også et par faktatekster.

Bookworm er en bokserie med 5 nivå. Her finner man forskjellig typer lesestoff: historier med nåtidshandling, eventyr, i tillegg til faktabøker.

I can read and understand er også en bokserie med 5 nivå. Egner seg gjerne for elever som ønsker litt lengre tekster.

 

 

 

 

 

 

 

Her er det med andre ord litt av hvert og noe for enhver elev.
God bok!