Ofte stilte spørsmål

Her finner du svaret på ofte stilte spørsmål om Lesemester. Lurer du på hvordan du logger inn? Hvordan sette i gang med å lese? Hva er lesepoeng, nivåer og hvordan løser du en quiz?  Dersom du ikke finner svaret her, send oss en e-post til support@lesemester.no

Jobber du i skole og trenger hjelp? Se våre lærerveiledninger på bokmål og nynorsk.

Vi er lei oss for å meddele at vi legger ned Lesemester som abonnement for privatpersoner. På torsdag 30. juni 2022 avsluttes Lesemester for privatpersoner. For deg som allerede har abonnement betyr det:

 • Du vil ikke lenger har tilgang til Lesemester etter 30. juni.
 • Du vil få tilbakebetalt gjenværende del av abonnementsperiode til den kontoen du opplyste om da du opprettet abonnementet. Det tar mellom 3-5 arbeidsdager, fra 30. juni, før beløpet er på din konto.

For å lese en bok må du velge den blå fanen “Biblitotek” i menyen inne i Lesemester. Her kan du trykke på hvilken som helst bok og starte å lese, ved å velge “Les denne boka”.

 1. VElg bibliotek og trykk på en bok
 2. velg “Les denne boka”.
 3. trykk på den buede pilen for å lukke boken.

  Den buende pilen kan ha ulik farge og størrelse i ulike bøker.

I biblioteket vårt har vi ulike nivåer som du kan filtrere på. Dersom du velger ett nivå, vil det stå innstilt på det valget til du velger noe annet. På den måten er det lett å legge til rette for at barnet ditt får se bøker som passer for seg.

Vi har navngitt nivåene til ulike farger.

Grønt

Det mest lettleste. Bøker med korte ord, setninger og lite tekst per side.

Gult

Fremdeles lettlest nivå, men lenger setninger og mer tekst per side.

Blått

En del mer tekst på hver side, litt mer avansert språk i bøkene enn de to mest lettleste nivåene.

Rødt

Mer tekst per side og mindre skriftstørrelse.

Svart

Mye tekst og for de med svært god flyt i lesingen.

Lesepoeng – en ytre motivasjonsfaktor i Lesemester

Når barnet leser, opparbeider han/hun seg poeng. Poeng er synlig for barnet på “Min side”.

Formålet med poeng er:

 • En ytre motivasjonsfaktor som på sikt kan hjelpe barn som synes det er gøy å samle poeng til å oppdage leseglede
 • Mulighet for barnet til å konkurrere med seg selv

Hvordan får man poeng?

 • Bytte profilbilde: 1 poeng – Poeng oppnås kun første gang profilbilde skiftes
 • Like en bok: 1 poeng – Poeng oppnås kun første gang man liker boka
 • Side lest: 1 poeng – Bruker må ha siden åpen i minst 6 sekunder for at poeng skal bli registrert
 • Ferdig med bok: 10 poeng – Bruker må ha lest 90% av sidene i boka og i tillegg ha lest siste side for at en bok skal bli registrert som fullført
 • Gjennomført quiz: 1 poeng
 • Fullført quiz med alle rette: 10 poeng

Lesenivå (“level”)

I Lesemester starter man som “Lesepinnsvin” og kan ende opp som “Leseørn” når han/hun har lest veldig mye.

 • Lesepinnsvin: 0-599 poeng
 • Lesehare: 600-1499 poeng
 • Leserev: 1500-4499 poeng
 • Lesebjørn: 4500-13499 poeng
 • Leseørn: 13500 og høyere

Lesemester tar forbehold om at navn på Lesenivå (pinnsvin, rev, etc.), poenggrenser og aktiviteter som gir poeng kan endres fortløpende.

Løse quiz = bedre leseforståelse

For å motivere til å huske og forstå det man leser, har vi laget flervalgsspørsmål til bøkene som vi kaller for quiz. Ikke alle bøker har quiz, men du kan enkelt filtrere hvilke bøker som har quiz i biblioteket eller lese om boka har en quiz i informasjonen om boka.

 

Dersom boken har quiz vil man motta et varsel om quiz-utfordring når boken er ferdiglest. Man kan klikke på varselet for å ta quizen, eller gå til menyvalget som heter “QUIZ” og finne quizen der.

OBS! Merk at for å få tilgang til quizen må man oppfylle kravene for at en bok skal være registrert som lest: Minst 6 sekunder på 90% av sidene i boka.

Quizen består av et utvalg flervalgsspørsmål der kun ett svar er rett per spørsmål. Man kan ta quizen så mange ganger en vil. Et forbedret resultat vil overskrive det forrige resultatet. Barnet vil se sitt resultat som et prosenttall (antall rette av antall spørsmål).

I biblioteket vårt har man mulighet for å huke av valget “Anbefalt for meg”. Dette er bøker som Lesemester anbefaler til barnet basert på data vi har om barnet og hva han/hun har lest tidligere.

Dersom dere ikke hører lyd i bøker som skal ha lyd (på iPad), kan det være fordi dere bruker Lesemester i nettleseren og ikke appen.

Last ned appen fra App Store for å høre lyd og få den optimale opplevelsen av Lesemester. Merk at du må søke etter appen på en iPad, og ikke på mobiltelefon.

Vi oppdaterer kontinuerlig bøker i Lesemesters bibliotek, og hver måned kommer det nye bøker til i biblioteket. Bøkene kommer fra ulike små og store forlag fra både Norge og andre land. Vi er opptatt av kvalitet, og bøkene er derfor kvalitetssikret av forlagene og av oss.

Vi ønsker kun de beste bøkene for barna, fordi vi vet at god kvalitet gir gode leseropplevelser. Det igjen fører til motivasjon og mestringsfølelse, og gjør at barna leser mer!

Alle nye kunder vil få tilbud om gratis prøveperiode hos oss i Lesemester. På den måten kan dere sammen med barnet utforske og se om dere ønsker å fortsette eller ikke. Etter den gratis prøveperioden er over vil du bli fakturert automatisk i henhold til valgt betalingsplan, om du ikke sier opp ved å sende e-post til support@lesemester.no

Abonnementet vil fortsette å fornyes automatisk i henhold til valgt betalingsplan, til du velger å si det opp.

Ønsker du å si opp abonnementet ditt underveis, må du sende e-post til support@lesemester.no

Abonnement fornyes automatisk i henhold til din valgte betalingsplan, helt til du sier det opp.

Bruker ditt barn Lesemester på skolen? Les denne kjappe guiden for å komme i gang med Lesemester hjemme.