Norges mest populære lesetjeneste for skoler

Lesetjeneste som gjør det gøy for elevene å lese mye og ofte. Læreren får oversikt og innsikt. FEIDE-pålogging, midler fra Den teknologiske skolesekken kan benyttes, lisenser per elev og helt gratis for lærere. Grupper, trinn, skoler og kommuner kan kjøpe lisenser.

Bøker for barn

Lesemester blir en del av Lexplore

Lesemester og Lexplore har nå gått sammen og skaper det mest banebrytende leseverktøyet basert på øyetracking, kunstig intelligens og et stor digitalt bibliotek. Vår tjenste gir deg oversikt over all leseuvikling på ett sted – med en innlogging.

Leseglede og motivasjon til elevene – innsikt og oversikt for lærerne

Over 60 000 elever og 500 skoler i Norge bruker Lesemester som foretrukket lesetjeneste for å øke lesemotivasjon hos elevene. Lærerne sier at Lesemester gir økt motivasjon sammenlignet med annen lesetrening.

Digital lesing skal trenes på i følge ny læreplan, og med Lesemester blir det i tillegg gøy. Lesemester finnes som iPad app eller brukes i nettleser på en PC.

Har ikke skolen tilgang til Lesemester kan du nå bestille prøveperiode i 14 dager.

lesereisen

Lesemester gav et skikkelig puff til flere elever som ikke har likt å lese. Her deltok de med stor lyst, og ville lese mer når vi egentlig skulle avslutte. 

– Sissel Moe-Forås Schjelderup, lærer i Nærøysund kommune

Barnebøker

Gjør det gøy å lese for elevene

Med Lesemester kan elevene lese mange spennende bøker på iPad eller i nettleser.

 • Barnevennlig design med elementer av belønning
 • Enkelt å finne riktig bok til seg selv
 • Les bøker med og uten lyd. På bokmål, nynorsk, samisk og engelsk
 • Oversikt over hvor mye de har lest
 • Samle lesepoeng underveis
 • Få lesevenner i klassen og send dem leseutfordringer
 • Ta quiz etter at de har lest for en rask avklaring av leseforståelsen
 • Få tilpasset bokutvalget fra læreren
 • Les samme bok som resten av klassen

Lesemester gjør det gøy å lese mye og ofte!

Enkelt og oversiktlig for lærerne

Lesemester gjør det gøy og motiverende for eleven å lese mye og ofte, og med Lesemester lærertjenesten gjør vi lesehverdagen enklere for deg som lærer. Med lærertjenesten kan du:

 • Følge med på hva klassen og hver enkelt elev leser
 • Følge med på hva klassen og hver enkelt elev svarer på quiz
 • Få oversikt over alle bøkene i Lesemester, og tilpasse biblioteket til elevene
 • Sende leseutfordringer til klassen og enkeltelever
 • Anbefale bøker til enkeltelever, grupper eller hele klassen.
 • Velg bøker basert på Lesbarhetsindeks/LIKS og tilpass bøkene enda bedre til hver enkelt elev

Nettbøker for barn

lesereisen

Jeg synes lesemester appen fungerer veldig fint. Det er et bredt spekter av bøker i ulike nivå, både med og uten lyd. Kjempefint at det er såpass mange bøker man kan få som lydbok.

– Elisabeth Nilsen, lærer i Åsnes kommune

Populært bibliotek med mange favoritter

Biblioteket i Lesemester har over 1600 kvalitetsbøker på ulike nivåer, som gjør det lett å tilpasse til elevenes lesenivå. Bøkene finnes på bokmål, nynorsk, engelsk og samisk. Elevene kan lese bøker med lydstøtte og biblioteket oppdateres regelmessig hver måned.

Kvalitetsbøker fra forlag gir trygghet

Bøkene er fra 20 ulike forlag som Cappelen Damm, Gyldendal, Aschehoug og Samlaget. Biblioteket inneholder bokserier som  Bokbussen fra GAN Aschehoug, Tor og Mia, Jo og Jenny, Ekstrem natur, Nordlys, Drageriddernes orden og mange fler. Du finner også kjente og kjære forfattere som blant annet Tor Åge Bringsvær, Maria Parr, Lisa Aisato og Malin Falch.

Biblioteket er lagt opp slik at det skal være lett å finne bøker som samsvarer med målene i læreplanen, og med nivåer som gjør det lett å tilpasse både til undervisningen og den enkelte elevs bokutvalg.

lesereisen

Siste nytt fra Lesemester skole

Lesereisen 2021 – en reise i verden og i bøkenes verden

Lesereisen 2021 samlet over 60 000 elever og deres lærere til en felles reise rundt i verden. 15 reisemål og over 40 millioner sider lest er noen av milepælene elevene nådde på Lesereisen.

Her kan du lese mer om Lesereisen og se hilsener fra kunnskapsminister Guri Melby, statsminister Erna Solberg og mye mer.

Lesereisen 2021 omtalt på NRK Super

Se NRK Super sin reportasje fra Tiurleiken skole i Oslo kommune. Her møter du leseglade elever som gledet seg til å dra på tur.