Spørsmål og svar om Lesemester

Spørsmål og svar om Lesemester

Vi vil benytte anledningen med oppstart av nytt skoleår til å gi dere en oversikt over ofte stilte spørsmål om Lesemester. Kanskje du vet alt, kanskje du har glemt noe, men her kommer spørsmålene vi får oftest:

 

Hvordan får jeg oversikt over lesingen til elevene?

Det finnes i lærertjenesten, som du kan ta i bruk i nettleser både på iPad og vanlig PC.  Oversikt får du med en gang du logger inn, og du har tilgang til det både med og uten Feide-pålogging.

 

Hvorfor er det ikke lyd på bøkene når jeg bruker iPad?

For at lyd skal virke må du benytte Lesemester-appen når du bruker iPad. Du finner den i App-store ved å søke på “Lesemester”. Merk at du må søke fra en iPad og ikke en mobiltelefon for å finne appen.

 

Noen elever eller lærere får beskjed om at de ikke har lisens, hva skal jeg gjøre?

Om det virker fint for de fleste, og noen få bruker får denne beskjeden, så er det som regel fordi de ligger knyttet til en annen skole hos Feide. Gjerne fordi de nettopp har begynt på skolen deres. Ta kontakt på support@lesemester.no og oppgi Feide-brukernavn på elever som ikke får tilgang.

 

Lærertjenesten virker vanskelig. Kan jeg få hjelp et sted?

Vi arrangerer gratis webinar tirsdager og torsdager de fleste ukene av året. Du kan melde deg på her.

Du kan også laste ned vår “Lærerveiledning”, på både bokmål og nynorsk.

Liker du best å se en video, kan du sjekke ut Youtube-kanalen vår, og se om du finner svar på det du lurer på der. 

Hvis ingenting av dette var til hjelp, kan du sende spørsmålet til support@lesemester.no. Der sitter vi klare til å besvare henvendelsen din.

 

Hvorfor dukker ikke elevene mine opp i lærertjenesten?

Den vanligste årsaken er at elevene ikke har logget inn enda. De må nemlig ha vært pålogget minst en gang, før de dukker opp hos deg i lærertjenesten.

 

Hvor ofte oppdaterer dere biblioteket?

Vi oppdaterer jevnlig biblioteket i Lesemester. Det ligger, per dags dato, over 300 titler og venter på å bli lansert utover våren.  Vi prøver så godt vi kan å tilpasse ulikt nivå og målformer når vi publiserer.

 

Blir det lesekonkurranse snart?

JA! Det blir lesekonkurranse i løpet av våren. Følg oss i sosiale medier for oppdateringer og stay tuned  🙂

 

Kan jeg bestille Lesemester når som helst i skoleåret?

Ja, du kan bestille Lesemester når som helst i løpet av skoleåret. Du får fratrekk i pris for måneder som har passert av skoleåret, og de siste månedene av skoleåret kan du kun bestille for neste skoleår.

 

Bilde fra Jon Tyson på Unsplash