Tips til foresatte – Lesemester på 1 – 2 – 3

Tips til foresatte – Lesemester på 1 – 2 – 3

Hjemmeskole er aktuelt for mange grunnskoler igjen. I den anledning har vi laget et dokument som lærere kan dele med de foresatte, slik at de foresatte enkelt kan hjelpe elevene i gang hjemmefra.

Vi håper at dette kan være til hjelp!

Dokumentet er tilgjengelig på denne lenken:
https://www.lesemester.no/hjemmeskole.pdf

Når du skal dele dokumentet med de foresatte, kan du bare lime inn lenken i en e-post som du sender til dem.

Her tar vi for oss hvordan du enkelt setter i gang, logger inn, leser en bok og andre små viktige tips. Det er for eksempel viktig at man bruker appen på iPad og ikke bruker Lesemester i nettleseren på iPad. Hvis du ikke bruker appen på iPad, vil nemlig ikke lyden fungere. 

 

Til slutt har vi noen lesetips til små og store, som vi mener kan bidra til økt leseglede:

1. Les etter interesseområde. Søk i biblioteket etter “fotball”, “hest”, “dyr” eller filtrer søket etter kun faktabøker el.

2. Utfordre barna til å lese på morsomme steder, eller på morsomme måter. Hva med å lese stående på en fot? Lese under et pledd? Lese opp ned i sofaen? Her er det bare fantasien som setter grensene.

3. Husk at å lese litt er bedre enn å ikke lese noe. Ti minutter lesing er kjempebra for de aller minste. Det trenger ikke å være en hel bok, eller en lang tekst for at det skal være en god lesestund. Del gjerne opp lesestundene i mindre økter, slik at det blir leseglede for barnet.

4. Bruk ulike lesemåter for de som sliter med motivasjonen. Les annenhvert ord, les annenhver setning, les høyt sammen i kor.

5. Bruk bøker til inspirasjon for små avbrekk med tegning/bygging i Lego/lek etc. Har dere lest om trollet Tambar, kan dere kanskje bygge huset hans i Lego? 🙂

 

Vi ønsker dere en fin lesestund sammen!